Verduurzaming 98 woningen Casade | Zanddonk-Zuid

Projectinformatie

Project Verduurzaming 98 woningen Casade Zanddonk-Zuid
Locatie Waalwijk
Opdrachtgever Casade

In opdracht van Casade verduurzamen we 98 woningen in Waalwijk in het zuiden van de wijk Zanddonk. De woningen krijgen energiebesparende maatregelen. Ook renoveren we de buitenzijde van de woningen. Het resultaat: eigentijdse, energiezuinigere woningen met een frisse uitstraling.

Het Hazenberg | Smartpack team gaat gefaseerd te werk. In deze fase (1) worden 98 woningen onderhanden genomen. Niet alleen de 95 (huur) woningen van Casade maar ook 3 koopwoningen (particulier bezit) in de wijk doen mee aan het pakket van verduurzaming/renovatie. We maken de woningen klaar voor de toekomst. Dit doen we met onder andere nieuwe installaties en kozijnen. En met geïsoleerde gevels, vloeren en daken. Ook maken we in de gevels nestvoorzieningen voor beschermde dieren. 

Lager energieverbruik

Alle materialen, installatiesystemen en onderhoudsmethoden die we gebruiken zijn duurzaam en minder belastend voor het milieu. De huizen hebben minder energie nodig en verliezen minder warmte. Hierdoor wordt het energieverbruik lager. Voor de verbeteringen betalen de bewoners geen extra huurverhoging.

Gevel met nestvoorzieningen

De belangrijkste werkzaamheden

Er worden door ons team een groot aantal verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd. We geven hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden:

  • Nieuw geïsoleerd dak met daarop zonnepanelen
  • Nieuwe houten kozijnen met triple glas en nieuwe vensterbanken
  • Nieuwe voor- en achterdeur met driepuntsluiting
  • Extra isolatie in alle gevels
  • Gevels reinigen, voegen + metselwerk herstellen en beschermlaag aanbrengen
  • Isolatiemateriaal onder de vloer
  • Nieuw automatisch ventilatiesysteem met warmteterugwin (WTW) met het benodigde leidingwerk, afzuig- en inblaaspunten
  • Nieuwe groepenkast met 3-fase aansluiting
  • Aanbrengen nestvoorzieningen (voor gierzwaluw, huismus, vleermuis maar ook bijenstenen)

 

Voor:

Na:

Fotografie: Casade

Iris van Uden

Projectcoördinator SmartPack

Bijzonderheden in het project

Ieder verduurzamingsproject is uniek en afgestemd op de woningen. Wat dit project bijzonder maakt is de combinatie van verduurzaming en tegelijkertijd geven we de woning een nieuwe frisse en eigentijdse uitstraling.

De aangebrachte houten geveldelen zijn ook nog eens volledig circulair. Vanuit een sloopproject van Casade kon dit hout opnieuw worden gebruikt. Het hoge percentage bewoners dat deelneemt aan de werkzaamheden (96%) en daarnaast ook nog 3 particuliere eigenaren, geeft een fraai eindresultaat. 

De werkzaamheden vinden plaats in woningen in bewoonde staat. Daarom staat de zorg en aandacht voor de bewoners bij ons altijd op nummer 1.

Project uit samenwerkingsovereenkomst 

Het project is onderdeel van de projectoverstijgende samenwerkingsovereenkomst voor verduurzaming van woningen voor Casade. Hazenberg | SmartPack,  verduurzaamt in samenwerking met BAM Wonen, Caspar de Haan, en Zwaluwe Bouw, circa 2.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

We verbeteren de woningen van Casade via een langlopend programma. Door deze aanpak kunnen we in een korte tijd meer woningen op een slimmere manier duurzamer maken. Met minder kosten, een hogere kwaliteit en zo weinig mogelijk overlast voor de bewoner. Zo blijven de woonlasten voor de huurders betaalbaar en krijgen zij een comfortabele woning”. Wij zijn trots op deze mooie mooie, innovatieve samenwerking!  Ook met dit project goed op weg naar een vermindering van de COuitstoot en een comfortabeler thuis voor de huurders!