Centrumplan Zevenbergen

Projectinformatie

Project Centrumplan
Locatie Zevenbergen
Opdrachtgever Sychroon
Architect Groeneweg van der Meijden architecten

In het centrum van Zevenbergen, op de hoek van de Molenstraat, de Doelstraat en grenzend aan de Markt realiseerde Hazenberg een nieuwbouwcomplex. Het kleinschalig woongebied bestaat uit 21 koopappartementen, een parkeergarage voor 152 voertuigen en de nodige winkels en horecagelegenheden in de plint van het gebouw. Door Hazenberg is het plan vanaf DO volledig uitgewerkt in BIM. 

Het ontwerp van Groeneweg van der Meijden architecten heeft een pandsgewijze opbouw waardoor de nieuwbouw aansluiting vindt bij het karakter van het centrum van Zevenbergen.

Trots op deze nieuwbouw voor opdrachtgever en TBI zusje Synchroon.

  • Eindresultaat | fotografie: Huib Kooyker

Met alle voorzieningen dichtbij, zijn er in het Centrumplan verschillende woningen gerealiseerd:

  • Royale, gelijkvloerse appartementen aan de Doelstraat
  • Schitterende maisonettes, bestaande uit twee of drie verdiepingen aan de Markt
  • Royale, gelijkvloerse appartementen aan de Molenstraat

Uitdagende logistiek

De fysieke werkruimte van het project was erg beperkt. Het kwam erop neer, dat we voor opslag van materialen, containers, laden en lossen zo’n vier meter rondom de bouwplaats tot onze beschikking hadden. Uiteraard  hebben we er alles aan gedaan om veilig te kunnen werken en om bewoners en bezoekers zo min mogelijk overlast te bezorgen. Een tijdelijke oplossing was om de realisatie van de parkeergarage zó te plannen dat we die ruimte in ieder geval tijdens de ruwbouwfase voor het grootste deel konden gebruiken voor opslag. Ook hadden onze transporteurs  hier behoorlijk wat stuurmanskunsten nodig. Na het lossen was het namelijk keren in de straat.