37 NOM woningen Dongen

Projectinformatie

Project 37 NOM woningen Casade
Locatie Dongen
Opdrachtgever Casade
Architect De Loods Architecten

Duurzaam

Voor Casade verduurzaamden wij 37 woningen naar Nul Op de Meter. De bestaande woningen zijn gerenoveerd met veel duurzame opties: 

 • Gasloze NOM woningen
 • warmtepomp
 • zonnepanelen
 • laagtemperatuur verwarming met nieuwe radiatoren
 • ventileren met wtw
 • hoge isolatiewaarde dak (RC=8 gevel RC = 7)
 • prestatiegarantie voor 10 jaar
   

Breder kijken dan alleen de woning

We denken in onze verduurzaming verder dan alleen het renoveren van de woning. We zijn nog een stap verder gegaan. Denk aan: flora en fauna, circulariteit en logistiek. De aluminium kozijnen zijn vervangen voor kunststof kozijnen, de oude aluminium kozijnen krijgen een tweede leven en worden hergebruikt voor een ander project. Daarnaast houden we rekening met de flora en fauna in de omgeving en zijn er kasten geïntegreerd in de gevels voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Om het dagelijkse transport te minimaliseren hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een hub in de omgeving. 

Project in beeld

 • variatie in woningen

 • modelwoning

 • modelwoning

 • modelwoning

Oog voor de bewoners

De renovatiewerkzaamheden vonden plaats in bewoonde staat. Met veel zorg voor de bewoners en aandacht voor de veiligheid hebben we onze werkzaamheden in goed overleg uitgevoerd. Juist in deze tijd is het nóg belangrijker dat je met elkaar in gesprek blijft over de voortgang en de mogelijkheden om met 1,5 meter afstand te renoveren. Ons team is zich bewust van de impact die een renovatie met zich meebrengt voor bewoners. Zij zijn gewend om hun werkzaamheden, waar mogelijk, aan te passen aan de wensen van de bewoners. Is een bewoner thuis aan het werk en heeft hij een belangrijke call? Dan stellen we werkzaamheden met geluidsoverlast even uit. Daardoor ontstaat er wederzijds begrip en snappen bewoners het ook als we wél een keer voor geluidsoverlast zorgen. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een snelle voortgang, met als eindresultaat een duurzame woning met een fijn leefklimaat. 

We hechten veel waarde aan goed contact met de bewoners.  De bewoners bleven tijdens de renovatie in hun huis wonen. Maar, hoe ambitieus we daar ook in zijn, het blijft een ingrijpende klus. Bewoonster Ineke van het eerste blok dat we in Dongen hebben gerenoveerd verteld er alles over: 

Hoe is het als je woning wordt verduurzaamd?

Het eerlijke verhaal
Verduurzaming renovatie Hazenberg

Samen voor een duurzame toekomst

Dit project is tot stand gekomen uit de langdurige samenwerking met de opdrachtgever Casade. We kijken met veel plezier uit naar de woningen die we de komende tijd nog gaan verduurzamen!

Lees meer over de samenwerking met Casade

Scenariovorming bij verduurzaming bestaande woningen