Makers van Waarde

Onze visie op duurzaamheid

Met zorg voor de toekomst

Wij zijn Makers van Waarde. Dat betekent dat we ‘niet zomaar bouwen’. We doen dat vanuit het duurzame besef dat wát we maken, ertoe moet doen. Onze werken moeten iets bijdragen aan de wereld om ons heen. Aan het fijne wonen, het goede leven en het prettig werken. En de planeet zo min mogelijk schaden.  Zo ontwikkelen, bouwen en transformeren we waarde voor nu en later.

Waarom?

Als je ‘het waarom’ van deze focus op duurzaamheid wilt begrijpen, hoef je alleen maar naar onze planeet te kijken. Die heeft geen onbeperkte hoeveelheid grondstoffen in de aanbieding. Sterker nog: een heleboel grondstoffen zijn gewoon aan het opraken. En snel ook! Toch gaan wij met grondstoffen om, alsof ze oneindig beschikbaar zijn. Da’s niet slim. Wij mensen zijn immers afhankelijk van de meeste grondstoffen. Daar moeten we dus anders mee omgaan.

Een positief verschil

Als bouwer hebben wij een erg groot aandeel in het grondstoffen- en energiegebruik. Als Hazenberg werken we daarom keihard om daar een positief verschil in te maken. Door heel bewust in onze strategie vast te leggen dát we duurzamer gaan werken en ook hóe we dat gaan doen.

Onze Duurzaamheidspiramide

Voor een gestructureerde aanpak hebben we een ‘werkschema’ opgesteld: onze Duurzaamheidspiramide. In de basis van deze piramide staan de thema’s waarmee we het meest impact hebben op onze omgeving en waarmee we dus de grootste verbeteringen voor de wereld om ons heen kunnen realiseren: ons energieverbruik, onze materialen en de invloed op de natuur. Naar boven toe de onderdelen waarmee we onze eigen bedrijfstoekomst kunnen versterken: door waarde te creëren voor onze klanten en door aandacht te hebben voor de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers.

Onze Piramide.


Alles weten over de achterliggende visie? Klik dan hier voor de PDF met onze complete Duurzaamheidsvisie.


Meer informatie?

Het doel is om op deze manier uit te groeien tot één van de meest duurzame bouwers van Nederland: Makers van Waarde, voor nu en later. Waar mogelijk samen met jou als opdrachtgever of partner. Wil je meer weten over onze visie op duurzaamheid? Heb je ideeën waarmee we onze duurzame ambities versneld kunnen realiseren? Bel me, laten we elkaar inspireren…

Duurzaamheid is...

Makers aan het woord