Positieve duurzame impact is ons doel

Kijken we naar planeet en het klimaat, dan zien we verontrustende ontwikkelingen. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, veel schadelijke uitstoot en een energievraag en -aanbod die niet meer met elkaar in de pas lopen. Daarnaast zien we dat de natuur en de mens deze negatieve impact iedere dag weer ervaren.

Investeren in duurzame toepassingen

De bouwwereld heeft een groot aandeel in dit alles en dat realiseren we ons. Om die reden investeren we actief en continu in duurzame ontwikkelingen en toepassingen. Intern en samen met onze ketenpartners. We richten ons op 5 Duurzame Impactgebieden.

Duurzame materiaalkeuze

Dankzij de inzet van kwalitatief hoogwaardige circulaire en bio-based materialen bouwen we steeds duurzamer. Daarnaast gebruiken we steeds minder materialen en hergebruiken we meer (circulair).

Circulair ontwerpen

We zorgen steeds vaker en vroeger in het ontwerpproces voor duurzame oplossingen in het hele bouwproces. Van fundering tot oplevering.

Circulaire bedrijfsvoering

We willen koploper worden in afval verminderen, afvalscheiding, circulair slopen en ‘de duurzame en verpakkingsloze bouwplaats’.

Duurzame energieoplossingen

Gasloos en energiezuinig bouwen en renoveren zijn inmiddels onze standaard. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen we inventieve oplossingen voor hernieuwbare (‘groene’) energie.

Emissieloos bouwen

Dankzij andere keuzes voor materieel en werkwijzen in onze keten en op onze bouwplaatsen dringen we zienderogen onze CO2-uitstoot terug.

Gerko Koenen

"Steeds meer partners en opdrachtgevers sluiten zich aan bij onze duurzame beweging." 

Wil je meer weten over onze aanpak of zie je kans om samen nóg meer positieve impact te maken? Neem dan contact op met Gerko Koenen, duurzaamheidsadviseur Hazenberg.